Başiskele´de Aile Akademisi Başladı

Başiskele Belediyesi’nin kadın ve aile çalışmalarını tek çatı altında topladığı KALE markasının projelerinden “Aile Akademisi”nde eğitimler başladı.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” ilan eden Başiskele Belediyesi, toplumun temel yapı taşı olan ailenin ve kadının güçlenmesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde yapılan Aile Akademisi’nin ilk eğitimi verildi.

İLK KONU ÇOCUKLARDA DİKKAT GELİŞİMİ

Vezirçiftliği Semt Konağı’nda gerçekleştirilen akademinin ilk konusu “Çocuklarda Dikkat Gelişimi” oldu. Uzman Gelişim Psikoloğu Aysu Sille ve Klinik Psikolog Ceren Dışpınar’ın sunumuyla yapılan eğitime 40 anne çocuklarıyla birlikte katılım gösterdi.

Eğitimde çocukların dikkat gelişimini etkileyen faktörler, dikkat gelişimini arttıran oyunlar ve etkinlikler gibi birçok konuda bilgiler verildi. İnteraktif bir şekilde verilen eğitimde katılımcı anneler yaşadığı sorunları uzman eğitimcilere sorma fırsatı buldular.