Başiskele´de Kadınlar "Aile Akademisi" ile Bilinçleniyor



Başiskele Belediyesi’nin kadın ve aile çalışmalarını tek çatı altında topladığı KALE Modeli projelerinden “Aile Akademisi”nde eğitimler devam ediyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” ilan eden Başiskele Belediyesi, toplumun temelini oluşturan ailenin ve kadının güçlenmesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde yapılan Aile Akademisi’nde bugün iki ayrı noktada Aile İçi İletişim ve Çocuklarda Dikkat Gelişimi konularında eğitimler verildi.

AİLE İÇİ İLETİŞİM EĞİTİMİ

Başiskele’de daha sağlıklı, huzurlu, mutlu, ailelerin çoğalması, ailelerin yaşam kalitelerinin artırılması ve ailede yaşanan iletişimsizliğin önüne geçilmesi amacıyla “Aile İçi İletişim” eğitimi kentteki kadınlara verilmeye başlandı. Aile ve Çift Terapisti Psikolog Kader Kaya tarafından Sepetlipınar Mahallesi’nde yer alan Bala Hatun Kadın Spor Salonu’nda verilen eğitimlere kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

ÇOCUKLARDA DİKKAT GELİŞİMİ EĞİTİMİ

Aile Akademisi’ne geçen hafta Vezirçiftliği Semt Konağı’nda Çocuklarda Dikkat Gelişimi konusunu ele alarak başlayan Başiskele Belediyesi, ilçede her mahallede eğitimlerine devam ederek bu konuda bilinçlendirmedik kadın ve aile bırakmak istemiyor. Bu kapsamda bugün Yeşilkent Mahallesi’ndeki kadınlarla Yeşilkent Semt Konağı’nda bir araya gelen Uzman Gelişim Psikoloğu Aysu Sille ve Klinik Psikolog Ceren Dışpınar, çocuklarda dikkat gelişimi hakkında aileleri bilinçlendirdi.

Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Aile Akademisi, ilçenin her bir mahallesinde yeni eğitimler ve konularla artarak devam edecek.



KVKK | Bu Proje Başiskele Belediyesi sosyal projesidir.