Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde Başiskele’de erkeklere “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi” verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak kadına şiddetle mücadele çalışmaları kapsamında 5 milyon erkeğe ulaşılması hedefiyle “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi” Başiskele’de de gerçekleştirildi.

Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye personelleri katılım gösterdi.

Kocaeli Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) görevli Klinik Psikolog Tuğçe Bakır tarafından verilen eğitimde kadına yönelik şiddetle mücadelede alınması gerekenler önlemler, toplumsal eşitsizlik, kadınların hakları, şiddetin ailede ve toplumda oluşturduğu travmalar gibi konularda bilgilendirmelerde bulunuldu.