Başkan Özlü’den "Anneler Günü" Mesajı



Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, 14 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin bu özel gününü kutladı.

Annelerin toplumun temelini oluşturan ailenin birer mihenk taşları olduğunu vurgulayan Başkan Özlü, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aile hayatımızın mihenk taşı ve birleştirici unsuru olan annelerimiz, vatan topraklarımıza sevginin, hoşgörünün, şefkatin, merhametin, özveri ve fadakârlığın tohumlarını atarak bu güzel yurdumuzu ana vatan yapmıştır. Şanlı tarihimiz bunun şahididir. Servetiye Cephesi bunun şahididir. Çanakkale cephesindeki kınalı kuzular bunun şahididir. Çünkü anneler bilir ki, vatan yoksa evladı yetimdir, öksüzdür. Türkiye’deki vatan şuuru, annelerimizin eseridir.

Bugün hamdolsun, çocuklarınız göğsümüzü kabartan işler yapıyorlar. TOGG, TCG Anadolu, Karadeniz’de çıkardığımız doğalgaz, terörist ve emperyalistlere göz açtırmayan İHA’lar ve SİHA’lar sizin çocuklarınızın imza attığı gurur tablolarımızdır. Annelerin geceleri çocuklarının üstünü örttüğü gibi kadın erkek, çoluk çocuk vatanımızın üzerine titrememiz, sizlerden aldığımız derstir.

Baş tacı kıymetli annelerimiz;

Başiskele, Türkiye’nin her bir köşesi vatanımız, bayrağımız ve mukaddesatımız için kendini feda eden gazilerin ve şehitlerin yurdudur. Bu yüzden sizlerin yetiştirdiği çocuklarla, kendimizle ve vatanımızla gurur duyuyoruz. Sizin sayenizde eşsiz bir memleket, eşsiz bir medeniyetiz. Ay yıldızlı al bayrağımız gökyüzünde sizin telkinleriniz, sizin fedakarlıklarınız sayesinde dalgalanıyor. Allah sizlerden razı olsun.

Başiskelemiz’de kadın ve aileye ne kadar çok önem verdiğimizi KALE Modeli ile ortaya koyduk. KALE markamızın ismi kelime kurgusuyla oluşturulmuş bir isim değil. Çünkü gerçekten annelerin ve her biri içinde annelik taşıyan bütün kadınların sığınacak en sağlam KALE’miz olduğunu biliyor, buna inanıyoruz. Bu memleketin evlatları olarak sizin varlığınızla kendimizi güvende hissediyoruz. Sığınağımız sizsiniz, birlikte sığındığımız yer ana vatanımızdır. Allah tüm analarımıza, ana vatanımıza zeval vermesin. Şehitlerimizle cennette buluşmayı nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere, toplumumuzun en sağlam KALE’si ailenin mihenk taşı tüm annelerimizin 14 Mayıs Anneler Günü’nü can-ı gönülden tebrik ediyorum.”



KVKK | Bu Proje Başiskele Belediyesi sosyal projesidir.